Index Page
Τα Νέα μας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Σε όλους τους παλιούς συντρόφους του 73. Πάτρα 29/10/02

29 Χρόνια μετά ...

Αγαπητοί σύντροφοι ,

Στο πνεύμα της τελευταίας μας συνάντησης του Φλεβάρη στην Αθήνα, προγραμματίζουμε εκδήλωση στην Πάτρα για τα 29 χρόνια της εξέγερσης του 73.Για το θέμα αυτό έχει συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή από τους Πατρινούς συντρόφους: Αθανασίου Μήτσο, Αλεξόπουλο Χρήστο, Βασιλακόπουλο Γιώργο, Βεργίδη Δημήτρη, Καπάτου Τζόγια.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι " ο ρόλος του Πανεπιστήμιου της Πάτρας στην εξέγερση του 73" και θα περιλαμβάνει ανάγνωση του Χρονικού των γεγονότων από τον ιστορικό Βασίλη Λάζαρη και στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον γνωστό δημοσιογράφο των "Νέων" Γιάννη Ε.Διακογιάννη και συμμετέχοντες κατ αρχήν το Προεδρείο της 16ωρης Συνέλευσης και την Επιτροπή Κατάληψης. Ήδη η πλειονότητα των συντρόφων που συμμετείχαν στα παραπάνω όργανα έχουν ενημερωθεί και συμφωνήσει για την συμμετοχή τους. Βέβαια η διαδικασία θα είναι ανοικτή και θα δοθεί ο λόγος και σε όσους συντρόφους το επιθυμούν.

Στην εκδήλωση θα κληθούν οι Τοπικές Αρχές, το Πανεπιστήμιο και πολίτες που είχαν σχέση με το αντιδικτατορικό Κίνημα της Πάτρας ενώ παράλληλα θα δοθεί δημοσιότητα στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για να συμμετάσχουν οι πολίτες της Πάτρας και οι φοιτητές του εδώ Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 16/11/02 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.
Και επειδή σε αυτές τις συναντήσεις μας πρέπει να περνάμε και καλά, οργανώνουμε μία συνεστίαση μετά μουσικής, σε ταβέρνα της πόλης για το ίδιο βράδυ. Την επόμενη μέρα το πρωί, μπορούμε να έχουμε μία συνάντηση για μία "εσωτερική" κουβέντα σχετικά με την δημιουργία του Αρχείου και τις μελλούμενες δραστηριότητες μας μέχρι τον επόμενο Νοέμβρη όπου θα γίνει ο εορτασμός των 30 χρόνων.

Για την καλύτερη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων και της συνεστίασης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν (και μέχρι 6/11), για να πιστοποιήσετε την συμμετοχή σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γιώργος Βασιλακόπουλος 0610- 327234, φαξ 0610-321010, email: vasilak@in.gr
Χρήστος Αλεξόπουλος 0610- 997707, email: alexopul@ceid.upatras.gr
Τζόγια Καππάτου 0610- 997351, email: ioya@ee.upatras.gr


Σας περιμένουμε όλους!

Συντροφικά,

Η Οργανωτική Επιτροπή.


Υ.Γ. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας μας για συγκέντρωση υλικού για την δημιουργία Αρχείου του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος της Πάτρας, σας καλούμε να φέρετε μαζί σας και να μας παραδώσετε, ό,τι σχετικό υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, διάφορα ντοκουμέντα) διαθέτετε για την εποχή! Δεκτά και δικά σας κείμενα με αναμνήσεις, καταγραφές και αφηγήσεις από τα γεγονότα του ΑΦΚ της Πάτρας.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/11/03
"ΠΑΤΡΑ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 73, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ"
Εκδήλωση τιμής στο Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα της Πάτρας

30 χρόνια μετά την φοιτητική εξέγερση του Νοέμβρη του 73, ο Δήμος Πατρέων τιμά την προσφορά των τότε φοιτητών του Πανεπιστήμιου της Πάτρας που με τους αγώνες τους εμπλούτισαν και λάμπρυναν την ιστορία της πόλης.

Η εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα πρωτοβουλίας των φοιτητών εκείνης της εποχής έχει σαν παράλληλο στόχο να αναδειξει στους συμπολίτες τις σημαντικές πτυχές του αγώνα των εδώ φοιτητών που κορυφώθηκε τον Νοέμβρη του 73 όπου με κεντρικό σημείο αναφοράς την Αθήνα, γράφτηκε το γνωστό έπος του Πολυτεχνείου .

Ο Δήμος της Πάτρας και η ομάδα πρωτοβουλίας κάνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δημοκράτες φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Πάτρας το 1973 που σήμερα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να έλθουν στην Πάτρα όχι μόνο για να σμίξουν οι μνήμες αλλά και για να συμβάλλουν με την παρουσία τους στην ανάδειξη των κορυφαίων εκείνων ιστορικών γεγονότων.

Η εκδήλωση με θέμα "ΠΑΤΡΑ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 73 - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" θα γίνει το Σάββατο 15/11/03 στο Δημοτικό Θέατρο ώρα 19.00 και περιλαμβάνει:

  • Αναφορά στο Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα της Πάτρας μέσα από τον Τοπικό Τύπο, από την δημοσιογράφο Χρυσή Κοσμάτου
  • Ομιλία με θέμα " Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην φοιτητική εξέγερση του 73" του Γιάννη Πουντουράκη, αν.καθηγητή ΕΜΠ, μέλους της Σ.Ε. Κατάληψης του Παραρτήματος το 1973
  • Μουσικό πρόγραμμα με ανάλογο ύφος από την ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΠΑΤΡΑΣ. Συμμετέχει η Ομάδα Κρούσης του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας.

Αρχική Σελίδα


Γενιά συντρόφων του ΑΦΚ της Πάτρας
e-mail: geniafakp@yahoo.com

Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2007