Προσωπικά Στοιχεία - Personal Data


Προσωπικά στοιχεία
Περίγυρος
Δραστηριότητες
Φωτογραφία
Πινακοθήκη
Σύνδεσμοι

(To appear)
Επιστημονική δράση

Δημοσιεύσεις

Χρήστος Αλεξόπουλος, Πλάκα, καλοκ. 2000


Ένα σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Τρίπολη, όπου και έκανα τος εγκύκλιες σπουδές. Το 1976 απεφοίτησα από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1976 μέχρι το 1979 έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στη Μαθηματική Στατιστική στο Πανεπιστήμιο P. et M. Curie (Paris VI) του Παρισιού (D.E.A. de Statistique Mathematique - Laboratoire de Statistique Appliquee και Licence d' Informatique-Institut de Programmation).

Το 1982 διορίστηκα σαν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1988 ήμουν επισκέπτης ερευνητής στο Department of Electrical and Computer Engr. στο Πανεπιστήμιο G. Mason (Fairfax, Virginia). Το 1989 πήρα το διδακτορικό μου δίπλωμα στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Τμήμα Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το 1990 εκλέχτηκα λέκτορας στο ίδιο Τμήμα, όπου και υπηρετώ μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, από το 1990, είμαι ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, στα πλαίσια του οποίου έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Έχω διδάξει και διδάσκω μαθήματα της Επιστήμης Υπολογιστών στο Τμήμα Μηχανικών H/Y Πληροφορικής και στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα είναι "Ειδικοί Αλγόριθμοι και Τεχνικές για προ-Επεξεργασία Εικόνας και Συμπίεση Εικόνας" και "Ευριστικοί και Γεννετικοί Αλγόριθμοι και Εφαρμογές τους στην Κωδικοποίηση εικόνας" και "Σχεδίαση Συστημάτων Λογισμικού". Δραστηριοποιούμαι επίσης στις περιοχές των Τεχνολογιών του παγκόσμιου ιστού και των Συστημάτων Πολυμέσων, με έμφαση εφαρμογές στην υπηρεσία της πολιτισμού και της διάδοσης και διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στα πλαίσια αυτά διευθύνω ένα αριθμό αναπτυξιακών προγραμμάτων στις παραπάνω περιοχές.

Έχω δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων σε θέματα της Τεχνολογίας Λογισμικού και Επεξεργασίας Εικόνας (ΙΕΕΕ, ACM κλπ), όπως και ένα αριθμό τεχνικών αναφορών. Σε ερευνητικά πλαίσια έχω συμμετείχα σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΟΚ όπως και σε βασικά προγράμματα Έρευνας. Έχω επίσης γράψει δύο βιβλία και ένα αριθμό Πανεπιστημιακών σημειώσεων πάνω σε θέματα της Πληροφορικής. Έχω τέλος συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στην Πληροφορική, σαν καθηγητής, εισηγητής, επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής (ΣΕΛΜΕ, ΠΕΚ, ΕΛΚΕΠΑ, ΙΕΚ, Υπουργείο Παιδείας).

Το λίγο ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με διάβασμα (λογοτεχνία και ιστορία), μουσική (παίζω  φλογέρες και φυσαρμόνικα) περιηγήσεις και εκδρομές, φωτογραφία, χιονοδρομία και κολύμπι. Αλλά κύρια ... με το μικρό μου γιό, το Θανάση... Αγαπώ πολύ το θέατρο και τον κινηματογράφο και είμαι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης

Από το 1982 διαμένω στην Πάτρα, αλλά οι δεσμοί μου με την Αρκαδία είναι ακόμα ζωντανοί. Στην Τρίπολη, διατηρώ πολλούς φίλους και το πατρικό μου σπίτι. Είμαι πολιτογραφημένος στο Στάδιο Τεγέας, όπου διατηρώ το παλιό σπίτι των παπούδων και μεταβαίνω συχνά. Και μερικές Κυριακές του χειμώνα, σε μιαν ανάπαυλα μιας χιονοδρομίας στην Οστρακίνα ή μιας διαδρομής του Μαινάλου και του Πάρνωνα, συνεχίζω να αγναντεύω τις χιονισμένες πλαγιές και κορυφές, τα αγαπημένα δάση και βουνά, τα γραφικά χωριά της Αρκαδίας. Ενός τόπου τρυφερού και συνάμα επιβλητικού, της χώρας των παιδικών μου χρόνων.


Ιανουάριος 2002

Διεύθυνση/Address:
Oικία/home Ερενστρώλε 72, 26224 Πάτρα, Ελλάδα
Erenstrole 72, 26224 Patras, Greece
tel. 0610-318564
Γραφείο/office Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, 26500 Πάτρα, Ελλαδα
Department of Computer Engineering, University of Patras, 26500 Patras
tel. 0610997707
E-mail alexopul@ceid.upatras.gr
alexopul@cti.gr
alchristos@yahoo.gr

top of pageΦωτογραφίες

Στάδιο Τεγέας

Πάρος

Σίφνος

Με τη μηχανή να μετρώ την απόσταση και τη ζωή

1988, Νέα Υόρκη

1988, Νέα Υόρκη

Μυτιλήνη 1996

Nέα Υόρκη 1988

Nέα Υόρκη 1988

Μια παλιά
ταυτότητα

Πατρικό σπίτι - Τρίπολη

Με φίλους στην Τρίπολη

Πλάκα - Αθήνα

Οστακίνα, Μαίναλο

Στα Μεγάλο καφενείο,
Τρίπολη

Τρίπολη - ταβέρνα Πιτερού

Με το Θανάση - Τρίπολη

Με το Θανάση - Ρίο

Σίφνος - Αρτεμώνας, γλέντι στην ταβέρνα του Φελλού

top of page

Next Page

 

Last Revised: 06/04/2002

C. Alexopoulos' Home Page
© Copyright 2001