Βιογραφικό του Σωτήρη Ιωσηφίδη

Ζωγραφική θα πεί σκάβω στο φως

 

Ο ζωγράφος στο εργάστηριό τουΟ ζωγράφος και γλύπτης Σωτήρης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στο Ρίο της Πάτρας το 1942. Ζεί, εργάζεται και δημιουργεί στο Ρίο της Πάτρας. Εργα του έχουν εκτεθεί στην Πανελλήνια Εκθεση του 1987, όπως και σε άλλες εκθέσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το έργο του έχει συμπεριληφθεί στο Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών (1998).

Εκανε από το 1958 ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής στην Πάτρα και το 1969 παρακολούθησε μαθήματα στο Wimbledon School of Arts του Λονδίνου. Η ζωγραφική του καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα σχολών και τεχνοτροπιών, με ιδιαίτερη έμφαση στη ρεαλιστική απόδοση φυσιογνωμιών, στη σειρά προσωπογραφιών που εκτελεί από το 1968 και έπειτα. Η τοπιογραφία του  αποτελείται από υπαίθριες και και αστικές αστικές σκηνές, που αποδίδονται με διάθεση ιμπρεσιονιστική έως κυβιστική.

Παρουσιάζει το έργο του, κατά διαστήματα, στο εργαστήρι του και σε ατομικές εκθέσεις (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πάτρα 1988 κ.α.). Εχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις (Πανελλήνια 1987, Π.Δ. Πειραιά, 1990).
Παράλληλα με την καλλιτεχνική του παραγωγή, υπήρξε δραστήριος σε διάφορους τομείς κοινωνικής πολιτικής, συχνά αρθρογραφώντας για τοπικά πολιτιστικά θέματα.  

 

back1_b.gif (9867 bytes)