Αρκαδία, ένας τόπος φορτισμένος με πλούσια παράδοση, ιστορία και πολιτισμό. Με φύση άγρια, παρθένα και επιβλητική. Και με τοπία μιας αμόλυντης και απαράμιλλης ομορφιάς. Την εικόνα της συνθέτουν ατέλειωτα δάση, γραφικά και ιστορικά χωριά, αρχαιότητες και ένα όμορφο κομμάτι θάλασσας.

Το Μαίναλο και ο Πάρνωνας με τα γραφικά χωριά, τα ιστορικά μοναστήρια και τα όμορφα φαράγγια, η Τρίπολη στο γόνιμο μαντινειακό οροπέδιο, οι αρχαιότητες της Τεγέας, της Μαντινείας, του Ορχομενού και της Εύας Κυνουρίας, η ιστορική Δημητσάνα, τα επιβλητικά Λαγκάδια, τα θέρετρα της Βυτίνας, της Στεμνίτσας του Παραλίου Αστρους και του Τυρού, η Καρύταινα με το φημισμένο κάστρο, το γραφικό Λεωνίδιο, η περιοχή της Μεγαλόπολης και του Λυκαίου όρους, οι ωραίες παραλίες της Πλάκας, του ’στρους, του Τυρού, της Σαμπατικής, των Πούλιθρων και του Ξεροπήγαδου, το φαράγγι του Λούσιου και τα μυθικά ποτάμια προσφέρουν μία ποικιλία από αξιοθέατα και γοητεύουν.

Η Αρκαδία είναι ένας προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ιδιαίτερες αναζητήσεις του επισκέπτη. Ένας τόπος που εμπνέει γαλήνη, απλότητα και πνευματική ανάταση. Και που πεισματικά κρατά μια γνησιότητα. Με "κρυφές" γωνιές, τόπους κι ανθρώπους. Με χίλιες ευωδιές και νοσταλγικά καλέσματα. Και που ευγενικά μας καλεί στην επιστροφή στη Φύση. Στη συνάντηση με τις ιστορικές μας ρίζες. Αναδίδοντας εκείνη τη μυρωδιά του παλιού ευγενικού ξύλου...


Συνοπτικός
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης της Αρκαδίας
Διαδρομές
στην Αρκαδία

Αρχική Σελίδα

The Arcadia Website
Copyright © 2001-2003 Δ. τόπος ΑΡΚΑΔΙΑ