’γιος Ιωάννης


’γιος ΙωάννηςΟ ’γιος Ιωάννης, είναι ένα μικρό ορεινό χωριό του Πάρνωνα και βρίσκεται πάνω στο δρόμο Αγίου Πέτρου - ’στρους, μετά τη Μονή Μαλεβής. Ανήκει διοικητικά στο δημοτικό διαμέρισμα του ’στρους. Πολλοί κάτοικοι του έχουν μετοικήσει στο ’στρος, ενώ συνεχίζουν να διατηρούν και εδώ τη δεύτερη διαμονή τους. Αρκετοί ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στο κάτω μέρος του χωριού υπάρχει συμπαθητική πλατεία με πλατάνια, όπου και η παλιά γραφική εκκλησία του Αϊ-Γιάννη. Το χωριό διαθέτει αρκετές ταβέρνες με καλό κρασί και ψητά και αποτελεί  πόλο έλξης των κατοίκων του ’στρους και της γύρω περιοχής. Επίσης φημίζεται για τα καλά γαλακτομικά του προϊόντα.

Το καλοκαίρι το χωριό ζωντανεύει από πλήθος παραθεριστών και επισκεπτών. Στην πλατεία ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει αρκετές εκδηλώσεις.

2 χιλ. από τον αμαξιτό δρόμο, πάνω σε έναν λόφο στη θέση "Ξηροκάμπι" σώζονται τα ερείπια του Κάστρου της Ωριάς, μεσαιωνικού κάστρου κτισμένου την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Επόμενο χωριό προς την κατεύθυνση του ’στρους είναι η (ορεινή) Μελιγού.

 


Φωτογραφίες από τον ’γιο Ιωάννη, σελ. 1

Χάρτης


Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2002

Τόποι και Τοποθεσίες

Copyright 2001© - Δ. τόπος ΑΡΚΑΔΙΑ