Ελαιοχώρι


 

Ελαιοχώρι, άποψη20 χιλ. ΝΑ της Τρίπολης και κοντά στα όρια του νομού Αρκαδίας με το νομό Αργολίδας βρίσκεται το χωριό Ελαιοχώρι, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Παρθένιο σε υψόμετρο 530 μ. Βρίσκεται κοντά στα χωριά Στενό και Παρθένι. Το Ελαιοχώρι ανήκει στο Δήμο Κορυθίου και έχει περίπου 581 κατοίκους (απογραφή 1991) από τους οποίους 300 περίπου είναι μόνιμοι. Οι κύριες ασχολίες τους είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Το παλαιό όνομα του χωριού ήταν Μάσκληνα. Το χωριό χωρίς να προσφέρει στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής έχει καλοδιατηρημένα, ανακαινισμένα και άνετα σπίτια. Από εδώ περνά το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας-Τρίπολης-Καλαμάτας.

Η περιοχή έχει πολλούς ελαιώνες και η τοπική αγροτική οικονομία βασίζεται από πολύ παλιά στην ελαιοπαρωγή. Αξιόλογη και με πλουσιότατο διάκοσμο και αγιογραφίες είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Γραφικός είναι και ο σιδηροδρομικός σταθμός του χωριού. Στην   είσοδο του χωριού απο βορά, πάνω σε ύψωμα υπάρχει όμορφο ξωκκλήσι με ωραία θέα σε όλη την περιοχή. 

Το χωριό συνδέται οδικά με το Παρθένι  και με το δρόμο (σε απόσταση 4 χιλ). Τρίπολης-Άστρους.

 


Φωτογραφίες από το Ελαιοχώρι, σελ. 1

Χάρτης


Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2003

Τόποι και Τοποθεσίες

Copyright 2001© - Δ. τόπος ΑΡΚΑΔΙΑ