Οστρακίνα - Χιονοδρομικό Κέντρο


 

Οστρακίνα, χιονοδρομικό κέντροΣτη θέση "Οροπέδιο της Οστρακίνας" κοντά στην κορυφή του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1600μ., βρίσκεται σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο και  ορειβατικό καταφύγιο. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει μια από τις καλύτερες πίστες για σκι στην Ελλάδα και προσελκύει πολλούς φίλους του σπόρ από την Πελοπόννησο και την Αθήνα.  Διαθέτει σαλέ με εντευκτήριο και εστιατόριο, 3 αναβατήρες μεταφοράς 200, 350 και 500/ατόμων ανά ώρα και 5 πίστες. Το χιονοδρομικό κέντρο παλιότερα λειτουργούσε χάρις στις προσπάθειες του Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης. Σήμερα εποπτεύεται από το Δήμο Λεβιδίου. Από την Οστρακίνα περνά το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4.

Οστρακίνα, χιονοδρομικό κέντροΠολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει σύγχρονο ορειβατικό καταφύγιο ιδιοκτησίας του Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης. Είναι χωρητικότητας 26 ατόμων και διαθέτει κουζίνα, δεξαμενή νερού, θερμάστρες πετρελαίου και ξύλων, τζάκι, τουαλέτες εντός, ξενώνα και αίθουσα εντευκτηρίου.

Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό είναι εύκολη μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου και γίνεται από την Τρίπολη (27 χιλ.) ή και από την Πάτρα (μέσω του δρόμου "111"). Η διασταύρωση για το χιονοδρομικό βρίσκεται πάνω στο δρόμο Τρίπολης-Πάτρας στο χωριό Καρδαράς (18 χιλ από Τρίπολη). Το καταφύγιο απέχει από εκεί 9 χιλ. (5,5 χιλ. άσφαλτος και 3,5 χιλ. χωματόδρομος σε καλή κατάσταση).  Η Οστρακίνα επίσης συνδέεται και με την Βυτίνα με δασικό δρόμο που έχει πρόσφατα κατασκευασθεί. Ο δρόμος καταλήγει στον δρόμο Αλωνίσταινας - Βυτίνας. Στους δύο οικισμούς του χωριού Καρδαράς (παλιό χωριό και νέος οικισμός στον οδικό άξονα Τρίπολης-Πάτρας) λειτουργούν ταβέρνες και εστιατόρια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ορειβατών και χιονοδρόμων.

Πληροφορίες: Καταφύγιο και Χιονοδρομικό Κέντρο, τηλ. 0796-22227, ΕΟΣ Τρίπολης τηλ. 071-232243.

 


Φωτογραφίες από την Οστρακίνα

Χάρτης


Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2003

Τόποι και Τοποθεσίες

Copyright 2001© - Δ. τόπος ΑΡΚΑΔΙΑ