ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
«ΟΙ ΑΡΚΑΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΓΕΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΤΕΓΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

Πολιτιστικό 2ημερο εκδηλώσεων στο Δήμο Τεγέας στο πλαίσιο του προγράμματος "Culture 2000".

Ο Δήμος Τεγέας διοργάνωσε ένα 2ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 24-25 Ιουνίου 2007, με θέμα "Αρκαδία - Ιστορία & μέλλον ενός Ευρωπαϊκού Ονείρου" στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού προγράμματος "Culture 2000".

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τεγέας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των ευρωπαίων εταίρων που συμμετέχουν από κοινού με το Δήμο Τεγέας στο πρόγραμμα "Αρκαδία - Ιστορία & μέλλον ενός Ευρωπαϊκού Ονείρου". Οι εκπρόσωποι της "Κοινότητας των Κοινοτήτων της Αστρέας", του Φορέ της Γαλλίας και του Κλασικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Βαϊμάρης στη Γερμανία, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από το προεδρείο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου της Βαϊμάρης παρακολούθησαν όλη τη σειρά των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Τεγέας.

Το έργο "Αρκαδία - Ιστορία & μέλλον ενός Ευρωπαϊκού Ονείρου" στοχεύει στο να φέρει σε επαφή περιοχές της Ευρώπης - "Αρκαδίες", οι οποίες συνδέονται με τον ίδιο κοινό μύθο, τον "Αρκαδικό μύθο", ο οποίος αναδεικνύει τα ιδεώδη της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού, της ερωτικής σχέσης με τη φύση και αποτελεί τη βαθιά έκφραση διαχρονικών αξιών και ιδανικών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 24/06/2007 με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρο "Μ. Στασινόπουλος - ΒΙΟΧΑΛΚΟ" (Δημαρχείο). Κεντρικό θέμα ομιλίας ήταν ο Αρκαδισμός με βασικούς ομιλητές τον κ. Αργ. Πετρονώτη, Αρχιτέκτονα, Καθηγητή Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, τον κ. Pedro Olalla, Συγγραφέα - Ελληνιστή - Φιλόλογο, την κ. Κων. Σιούντρη, Αρχιτέκτονα-Μηχανικό, την κ. Γεωρ. Δάλκου, Καθηγήτρια Φιλολογίας-Θεάτρου καθώς και ομιλίες των Ευρωπαίων εταίρων, της κ. Marie-Claude Mioche, Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Goutela και της κ. Κατερίνας Τασιοπούλου, Μέλος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου της Βαϊμάρης. Η έναρξη της ημερίδας κηρύχθηκε από τον πρώην υπουργό Τύπου & Εργασίας, βουλευτή Αρκαδίας κ. Δημ. Ρέππα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, βουλευτή Αρκαδίας κ. Πετ.Τατούλη τα εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα Peter Orfanos στην Κερασίτσα. Η έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό για μία εβδομάδα, πραγματοποιείται σε παράλληλο χρόνο με την αντίστοιχη έκθεση της Βαϊμάρης. Περιλαμβάνει απεικονίσεις και την ιστορία του Αρκαδισμού στην Ευρώπη, ψηφιακές απεικονίσεις του Ναού της Αλέας Αθηνάς και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας, ευγενική προσφορά του Πανεπιστημίου Πατρών και του κ. Χρ. Αλεξόπουλου, φωτογραφική έκθεση και προβολή ντοκυμαντέρ 40' με θέμα "Η Τεγέα μέσα από το πέρασμα των αιώνων".

Επίσης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση "Μήδεια" στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου των Ριζών καθώς και μουσικο-χορευτική παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα "Τεγέας" & "Ριζών" και έντεχνο λαϊκό τραγούδι με την ομάδα "Ελληνικής Μουσικής" στην πλατεία Μιχαήλ Στασινόπουλος (Δημαρχείο) Τ.Δ. Σταδίου.

Στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ανταλλάχθηκαν δώρα μεταξύ του Δημάρχου Τεγέας κ. Δημ. Βόσνου και του Δήμαρχου των Κοινοτήτων της Αστρέας κ. Pierre Durris, καθώς και του προέδρου του Ελληνογερμανικού Συλλόγου της Βαϊμάρης κ. Λάζαρου Αλκίμου και ανανεώθηκε το ραντεβού τους στη Γαλλία περίπου στα μέσα Ιουλίου, με σκοπό τη διεξαγωγή συζητήσεων και επαφών για τη συνέχιση της πολύ πετυχημένης συνεργασίας μέσω ενός νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος.

top

Last updated: 30/10/2003

Αρκαδική Επικαιρότητα | Home Page | Ελληνικός Τύπος | Επικοινωνία | Πληροφορίες

Copyright 2001 © ΑΡΚΑΔΙΑ