ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλη η Ελλάδα μιά φωτιά!!!

Διονύσης Ε. Κονταρίνης
denniskontarinis@yahoo.com
Nέα Υόρκη, Αύγουστος 2007
 

Η Ελλάδα καίγεται. Το πιό σωστό θα ήταν να λέμε, η Ελλάδα κάηκε. Διότι στην πραγματικότητα τούτο το καλοκαίρι η Ελλάδα έχει καεί ολόκληρη. Δεν έχει απομείνει τίποτα που να μην έχει μετατραπεί σε στάχτες. Όλος ο δασικός της πλούτος, ο πλούτος που θαύμαζε όλος ο κόσμος, πλέον δεν υπάρχει. Και μαζί του χάθηκε και η πλέον αξιόλογη, σε παγκόσμια κλίμακα, πανίδα της χώρας.

Δεν έχει καμμιά σημασία αυτή τη στιγμή να γίνει μιά αποτίμηση του οικονομικού κόστους αυτής της τραγωδίας. Πιό πολύ μετράει η φυσική ζημιά, η οποία είναι πλέον αδύνατον να ξανάρθει στη ζωή. Όσα χρόνια κι΄αν περάσουν κι΄όσες προσπάθειες κι΄αν καταβληθούν η Ελλάδα αποκλείεται να ξαναβρεί εκείνη την υπέροχη ομορφιά της που την έκανε να ξεχωρίζει από όλο τον άλλο κόσμο. Εκείνη την ομορφιά που τόσο απλόχερα της είχε χαρίσει ο Θεός.

Δεν είναι της στιγμής να πούμε ποιός φταίει. Σε τίποτα δεν θα οφελήσει. Φταίμε όλοι μας. Φταίμε όλοι μας, που αφήσαμε αυτόν τον αμύθητο φυσικό πλούτο της πατρίδας μας έρμαιο στα χέρια και τις ορέξεις κάποιων, που μετρούν τα πάντα με το γέμισμα της τσέπης τους ή και κάποιων άλλων συμφερόντων.

Είναι γεγονός ότι αυτό που χτύπησε την Ελλάδα τούτο το καλοκαίρι ήτανε κάτι το πρωτοφανές. Κάτι που ίσως κανείς δεν θα το περίμενε. Μιά καταστροφή που σπάνια καταγράφει η ιστορία του κόσμου. Κι΄αυτό θα πρέπει να είναι το αντικείμενο της μελέτης όλων των υπευθύνων, οποιουδήποτε χρώματος, οποιασδήποτε θέσεις κι΄αν κατέχουν στον πολιτικό χώρο. Ο αριθμός των πυρκαγιών, η παρουσία πολλών εστιών τον ίδιο χρόνο, ο χώρος που επιλέχτηκε, ο χρόνος που ευνοούσε, είναι κάποια θέματα που θα πρέπει να τύχουν κάποιας ιδιαίτερης μελέτης. Διότι αν πούμε ότι η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμητός είναι κάποιες τοποθεσίες που προσφέρονται σε οικοπεδοφάγους και καταπατητές, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο γιά άλλες περιοχές οι οποίες δεν προσφέρονται γιά κάποια αξιοποίηση. Ούτε ακόμη και γι΄αυτό, ότι οι φωτιές θα μετατρέψουν τις καμμένες εκτάσεις σε βοσκοτόπια. Επομένως ας σκύψουν με προσοχή οι υπεύθυνοι πάνω και σε κάποιες άλλες αιτίες.

Η Ελλάδα, γιά πολλούς λόγους έχει την ατυχία να έχει πολλούς εχθρούς. Είναι πολλοί αυτοί που δεν τους συμφέρει να υπάρχει μιά Ελλάδα όρθια. Μπορεί να φαντάζει παράλογο, μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να είναι και μιά αλήθεια. Τίτοτα δεν αποκλείει οι φωτιές αυτές να είναι προϊόντα εισαγωγής. Ας σκύψουν με κάποια ιδιαίτερη προσοχή πάνω σ΄αυτή την περίπτωση οι κύριοι που υποτίθεται ότι διαφεντεύουν την τύχη της πατρίδας μας.

Να πω ότι τα κόμματα όλα της πατρίδας μας θα θελήσουν και θα αποφασίσουν να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι με αντικείμενο της συζήτησής τους την τραγωδία που έζησε η Ελλάδα, μάλλον θα μοιάζει με ανέκδοτο. Κι΄όμως θα έπρεπε να το τολμήσουν. Είναι ίσως μιά κάποια λύση.

Η κυβέρνηση που θα προκείψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου έχει πάρα πού δουλιά. Ας το μετρήσει αυτό πριν ζητήσει την ψήφο του Έλληνα πολίτη. Ας μετρήσει τις δυνάμεις της, τις ικανότητές της και το κυριότερο ας μετρήσει την αγάπη της γιά την πατρίδα και τον άμοιρο λαό της. Και τότε ας προχωρήσει. Αν όχι, ας τραβήξει στην άκρη της. Και αυτό, ειλικρινά, θα είναι προς τιμή της.

 

Ελλάδα, πάμε μια βόλτα στα καμένα...

top

Last updated: 31/08/2007

Αρκαδική Επικαιρότητα | Home Page | Ελληνικός Τύπος | Επικοινωνία | Πληροφορίες

Copyright 2001 © ΑΡΚΑΔΙΑ