Νέα και Δραστηριότητες
News & Activities
Ομογενείς καθηγητές θα διδάξουν εθελοντικά την ελληνική γλώσσα στο Μπουένος Άιρες στά πλαίσια του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Νόστου

 

Δύο ομογενείς καθηγητές από την Αγγλία και την Αυστραλία προσφέρονται εθελοντικά για την οργάνωση των πρώτων εντατικών μαθημάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας για ομογενείς και αλλογενείς στο Μπουένος Άιρες .

Οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη για την διδασκαλία και την εκμάθηση της γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ενθάρρυνσης και ανάπτυξης των σχέσεων του Ελληνισμού της Αργεντινής με τον ελληνισμό εκτός ή εντός της Ελλάδος, που είναι και οι βασικοί στόχοι της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Νόστος» στο Μπουένος Άιρες,

Τα μαθήματα, που οργανώνει ο «Νόστος» από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου στην αίθουσα του Αργεντινο-Αραβικού Ινστιτούτο Πολιτισμού και Γλώσσας Al-Andaluz, αναλαμβάνουν οι καθηγητές κ. Βασίλης Βαβάϊτης, από το Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, και η κ. Σμαράγδα Αναγνωσταρά, από την Αδελαϊδα, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αργεντινή ειδικά για αυτό το σκοπό.

Στα μαθήματα έχουν γραφτεί ήδη 250 ομογενείς και αλλογενείς, από όλα τα σημεία της Αργεντινής, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες, «αρχάριων» και «προχωρημένων». Ήδη, πολλοί από τους «μαθητές» παρακολουθούν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που οργανώνει ο «Νόστος» για ομογενείς και Αργεντινούς, ηλικίας 18-73 ετών.

Η δημιουργία του «Νόστου» στις αρχές του χρόνου ήρθε ως «φυσική συνέχεια» της ραδιοφωνικής εκπομπής «Αντάμωση», που εκπέμπει κάθε Σάββατο βράδυ-στα ελληνικά και στα ισπανικά- εδώ και έξη χρόνια, χάρη στην επιμονή της Δρ. Χριστίνας Τσαρδίκος, πρόεδρου του «Νόστου» και των άλλων εθελοντών συντελεστών της εκπομπής, αποκτώντας και ένα ευρύ κοινό φιλελλήνων Αργεντινών. Στους άμεσους στόχους του «Νόστου» είναι η λειτουργία ενός Κέντρου διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας, η διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, διαγωνισμών και άλλων δραστηριοτήτων για την εκπλήρωση των σκοπών που τέθηκαν με την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού αυτού.

Οι δραστηριότητες του Νόστου έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

 

 


Το άρθρο δημοσιεύεται επίσης στις εξής εφημερίδες και περιοδικά:


Last updated: 16-07-2007
Copyright 2006 © NOSTOS
Powered by the ARCADIA Project
University of Patras