Φωτοθήκες - Photo Galleries
Αργεντινή, μια φωτογραφική περιπλάνηση
 
Pages 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
First Gallery Page

Αργεντινή, μια χώρα μακρινή, μαγική, απέραντη και πολυτάραχη. Μια χώρα πλούσια σε τεράστιους φυσικούς πόρους αλλά συυγχρόνως φτωχή. Μιά χώρα που προοριζόταν να λάμψει αλλά που στο πέρασμα των χρόνων στάθηκε άτυχη, αφού δυσμενείς συγκυρίες την τσάκισαν. Και που για μακρές περιόδους στέναξε κάτω από δικτατορίες, κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές και οικονομικές αναταράξεις.

Μια χώρα με φυσικό πλούτο τεράστιο, με φύση παρθένα, μοναδική, πολυποίκιλη. Γεμάτη ανυπέρβλητα τοπία και μνημεία της φύσης. Ατέλειωτη πάμπα, πυκνά δάση, απέραντα βοσκότοπια οι Άνδεις με τις επιβλητικές οροσειρές τους, μαγευτικοί καταράκτες, η Παταγονία με τους αχανείς παγετώνες της.

Η πατρίδα της παράδοσης, των αγώνων και της λογοτεχνίας των γκάουτσος, των μεγάλων λατινοαμερικάνων συγγραφέων, Jorge Luis Borges, Julio Cortasar, Hernesto Sabato και τόσων άλλων...

Ένας τόπος με έντονες κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις, που ενσάρκωσε και ενσαρκώνει μια λαϊκή ψυχή ηρωική, φλογερή, νοσταλγική και πονεμένη. Και στιγμές μοναδικές, μέσα από έντονες συγκρούσεις και λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία και αυτοδιάθεση.

Όπου ο διάχυτος ερωτισμός του tango και χίλιων μουσικών σμίγει με το έμφυτο ταμπεραμέντο των Λατίνων, το πάθος για ζωή, με το συλλογικό όνειρο για ένα καλύτερο αύριο. Για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατικές ελευθερίες, οικονομική ανάπτυξη.

Μια χώρα που για αιώνες τώρα στεγάζει το όνειρο και τις ελπίδες εκατομμυρίων μεταναστών κύρια από τη γηραιά ήπειρο. Μαζί με τον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή στη νέα πατρίδα. Και πολύ συχνά με τη "μοναξιά" της ξενιτιάς...


Download Digital Slide "My Argentina" (PPS FILE, size: 4.544 KB)
(By V. Morvas)


Μια Ιστορία του Paulo Coelho με μουσική του Jindra Konir (PPS FILE, size: 1.313 KB)

Texts, Images and Photos: Copyright 2006 © NOSTOS


Last updated: 25-06-2007
Copyright 2006 © NOSTOS
Powered by the ARCADIA Project
University of Patras