Βοήθεια
Το περιεχόμενο του συστήματος "Δρόμοι του Παυσανία" περιλαμβάνει πληροφορίες για τόπους και μνημεία, σχετικά κείμενα και ενδιαφέροντα άρθρα, το πρωτότυπο κείμενο του περιηγητή, καθώς και συναφείς συνδέσεις προς σημερινές πληροφορίες. Τα δεδομένα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με υπερσυνδέσμους, που οδηγούν σε διαφορετικές σελίδες με επιπλέον πληροφορίες ή σε εξωτερικούς συνδέσμους.

Στο πάνω μέρος της σελίδας βρίσκεται το μενού πλοήγησης με επιλογές, μεταξύ άλλων, για πλοήγηση μέσω χάρτη, ανάγνωση και πλοήγηση μέσω του πρωτότυπου κειμένου, πρόσβαση σε σχετικά κείμενα και σχετικούς συνδέσμους.

Το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης μετάβασης στις πληροφορίες των τόπων και των μνημείων ή πλοήγησης μέσω διαδραστικών χαρτών. Στην πρώτη περίπτωση αυτό γίνεται μέσω σχετικών καταλόγων που βρίσκονται εδώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, μέσω διαφορετικών επιπέδων διαδραστικών χαρτών, είναι δυνατή η περιήγηση στις περιοχές που περπάτησε ο Παυσανίας. Τα διαφορετικά επίπεδα πλοήγησης περιλαμβάνουν: περιηγήσεις του Παυσανία στην αρχαία Ελλάδα (1ο επίπεδο), χάρτες επιμέρους περιοχών (2ο επίπεδο) και διαδραστικοί χάρτες των κατά τόπους ευρύτερων περιοχών (Google maps, 3ο επίπεδο).

Το πρωτότυπο κείμενο του Παυσανία είναι διαθέσιμο στα Νέα και Αρχαία Ελληνικά. Δίνεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάθε κεφάλαιο ή/και βιβλίο του έργου του Παυσανία.

Μέσω του πρωτότυπου κειμένου (στη νεοελληνική του απόδοση) είναι διαθέσιμη μία σειρά από λήμματα με ιστορικό ή μυθολογικό ενδιαφέρον, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω υπερσυνδέσμων εντός του κειμένου. Παράλληλα, υπερσύνδεσμοι εντός του κειμένου οδηγούν στις επιμέρους σελίδες των τόπων και των μνημείων.

Τα σχετικά κείμενα αποτελούν μία συλλογή από άρθρα και άλλους είδους κείμενα, που σχετίζονται με ιστορικό, μυθολογικό ή διαχρονικό περιεχόμενο. Είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω του μενού πλοήγησης, ενώ μπορεί να παρέχονται και ως σύνδεσμοι από τις επιμέρους σελίδες των τόπων, όταν σχετίζονται μεταξύ τους.

Η λειτουργία αναζήτησης έχει υλοποιηθεί με σκοπό τον εύκολο και γρήγορο εντοπισμό πληροφοριών από τους χρήστες. Κατόπιν αναζήτησης μίας λέξης ή φράσης, παρέχεται το σύνολο των πληροφοριών που εντοπίζονται στις επιμέρους σελίδες τόπων, μνημείων, σχετικών κειμένων ή λημμάτων, καθώς και στο κείμενο του Παυσανία (στα νέα Ελληνικά) και σχετίζονται με τη λέξη-κλειδί.

Μία από τις δυνατότητες που προσφέρει, μεταξύ άλλων, το σύστημα είναι η γρήγορη πλοήγηση. Μέσω καταλόγων είναι δυνατή η επιλογή και απευθείας μετάβαση σε οποιοδήποτε σημείο του συστήματος (τόπος, αξιοθέατο, συγκεκριμένη παράγραφος του κειμένου του Παυσανία κλπ.), χωρίς να απαιτείται η προσπέλαση ενδιάμεσων σελίδων.
Παράλληλα, είναι δυνατός ο εντοπισμός και η μετάβαση σε πρόσφατες σελίδες στις οποίες έχει βρεθεί κανείς, και η εκ νέου μετάβαση σε κάποια από αυτές.

Το σύστημα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα εκτύπωσης σελίδων για τις πληροφορίες τόπων και μνημείων, το πρωτότυπο κείμενο, τα σχετικά κείμενα και άρθρα και τις διαθέσιμες φωτογραφίες. Η εκτύπωση σελίδων είναι "φιλική προς τον εκτυπωτή" (printer-friendly), ώστε να εκτυπώνεται μόνο η χρήσιμη πληροφορία, χωρίς τις περαιτέρω λεπτομέρειες της κάθε σελίδας.

Για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του συστήματος μέσω e-mail, ή αφήνοντας ένα μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας.
 επιστροφή στην κορυφή...